NEW BOOK IN ENGLISH!

 

 

SØK / SEARCH
STRIKKE- OG HEKLEOPPSKRIFTER
PATTERNS IN ENGLISH
FØLG OSS / FOLLOW
Main
tirsdag
okt062009

Sommerfugl-pulsvarmere

Materialer
2 nøster Pickles Extra Fine Merino
Strømpepinner 6

Strikkefasthet
10 cm=15 m

Slik gjør du det
Legg opp 28 (7 på hver pinne) masker på pinne 6 i dobbel Pickles Extra Fine Merino.
Strikk rundt .
Strikk en omgang rett, en omgang vrang og så fire omganger rett.

På neste omgang begynner du med mønsteret på denne måten:
1. omg: Strikk 1, ta 5 masker løst vridd av pinnen med garnet foran arbeidet, strikk 9, ta 5 masker løst av pinnen (hekt de av som om du strikker vrangt) med garnet foran arbeidet, strikk 8.
2. og 4. omg: Rett.
3. og 5. omg: Som omg.1
6. omg: Strikk 3 rett, nå skal du samle sammen trådene som ligger foran arbeidet i en sommerfuglfasong på den måten: Stikk pinnen under de tre trådene fra oversiden, lag et kast og dra pinnen tilbake opp. Sett masken på  venstre pinne (sørg for at den ikke er vridd) og strikk denne masken og masken som følger etter sammen. Strikk 13, gjenta prosessen, strikk ut pinnen.
7. 9. og 11. omg: Strikk 8, ta 5 masker løst av pinnen med garnet foran arbeidet, strikk 9, ta 5 masker løst vridd av pinnen med garnet foran arbeidet, strikk 1.
8. og 10. omg: Rett
12. omg: Strikk 10 rett, nå skal du samle sammen trådene som ligger foran arbeidet i en sommerfuglfasong på den måten: Stikk pinnen under de tre trådene fra oversiden, lag et kast og dra pinnen tilbake opp. Sett masken på  venstre pinne (sørg for at den ikke er vridd) og strikk denne masken og masken som følger etter sammen. Strikk 13, gjenta prosessen, strikk ut pinnen.

Gjenta disse pinnene til du har 5 sommerfugler totalt (du må stoppe etter 6. omg siste gang).
Strikk 4 pinner rett, 1 pinne vrang og en pinne rett. Fell av.

Reader Comments (2)

Heisann :)
Disse pulsvarmerne var kjempefine, har allerede tenkt på de som skal få de i julegave! Men jeg har et lite spørsmål, og det er hvor mye garn dere bruker per par? Greit å vite før jeg bestiller!

oktober 7, 2009 | Unregistered CommenterTone

Jeg er igang med disse, og det gikk jo kjempegreit. Fikk fint garn i posten i går, fant fram pinnene - som har ligget i hvile lenge, og er superinspirert. Takk for flott side, fine oppskrifter og nydelig garn.

oktober 22, 2009 | Unregistered CommenterRagnhild

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>