Handlekurven er tom.

Innstilling for informasjonskapsler

Nettstedet spør om du godtar informasjonskapsler for at nettsiden skal lastes og fungere raskere, samt informasjonskapsler til bruk mtp sosiale medier og annonsering. Informasjonskapsler for sosiale medier og annonsering fra tredjeparter brukes for å tilby deg funksjoner på sosiale medier og tilpassede annonser. Ønsker du mer informasjon eller vil du endre innstillingene dine, trykk på knappen ”Mer informasjon” eller gå til ”Innstillinger for informasjonskapsler” nederst på nettsiden. Mer informasjon om informasjonskapsler og personvern, finner du under Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du disse informasjonskapslene og den involverte behandlingen av dine personopplysninger?

Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Disse er nødvendig for nettsidens grunnleggende funksjoner og vil derfor alltid være aktivert. For å kunne gjennomføre handleprosessen, som f eks å legge varer i kurven og betale dem må disse være aktivert. De gjør at du blir husket når du besøker nettsiden innenfor én enkelt økt eller, hvis du ber om det, fra økt til økt. I tillegg har informasjonskapslene funksjoner i tilknytning til ivaretakelse av nettstedets sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.

Informasjonskapsler på sosiale medier gir deg mulighet for å koble deg til det sosiale nettverket ditt og dele innhold fra nettstedet vårt via sosiale medier. Informasjonskapsler på annonser (fra tredjeparter) samler informasjon som bidrar til at vi kan vise deg relevante annonser. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger. Hvis du vil ha mer informasjon om denne behandlingen, kan du se våre Vilkår for personvern og informasjonskapsler. Ved deaktivering av disse informasjonskapslene, kan det medføre at du ser annonser som ikke er like relevante for deg, eller at det ikke er mulig å koble til like effektivt med Facebook, Google eller andre nettverk, og/eller at du ikke får delt innhold på sosiale medier.

 

I fjor hadde vi julekurs der man kunne lære seg vendinger og ende opp med en superduper hjemmestrikka (ja, eller kursstrikka) julestrømpe. I år rakk vi aldri noe julekurs, men til gjengjeld deler vi instruksjonen til fjorårets her. Og du, nå har Strikkehjelpen flytta inn på bloggen – WIIIII! Det vil si at det er lettere å finne videoen du leter etter, og du kan navigere ved å skru av og på filtrene til venstre.

Du trenger
Pickles Big Balls vulkan, 100 g
Pickles Big Balls snøskred, 100 g
10 mm rundpinne
Synål

Mål

Bredde på foten: 14 cm
Lengde hele strømpe: 36 cm

Strikkefasthet per 10 cm
9 masker

Strømpen strikkes fram og tilbake og sys sammen.

Legg opp 4 masker

Snu arbeidet, strikk 1 maske rett, 2 masker vrang, ta 1 maske løs av pinnen.
Du skal alltid strikke den første masken rett og ta den siste masken løst av som om du skulle strikke den vrang uten å strikke den. Dette gjør det lettere til å sy sammen strømpen når du er ferdig, og ser finere ut 🙂

Pinne 1: Strikk 1 maske rett, øk 1 maske til venstre, strikk rett til 1 maske gjenstår, øk 1 maske til høyre, ta 1 maske løs av pinnen.
Pinne 2: Strikk 1 pinne vrang
Gjenta pinne 1 og 2 til du har til sammen 12 masker
Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler ca 14 cm

Første side:
Start fra retta, og strikk nå vendinger for å forme helen (se video her): strikk rett til 2 masker gjenstår, snu, strikk vrangt ut pinnen (husk å ta en maske løst av!), snu, strikk rett til 1 maske gjenstår, snu. Strikk vrangt ut pinnen, snu.
Fortsett slik til du har en maske igjen som det ikke har vært laget vending på, snu og strikk rett ut pinnen.

Andre side:
Start fra vranga: Strikk rett til 2 masker gjenstår, snu, strikk rett ut pinnen (husk å ta en maske løst av!), snu, strikk rett til 1 maske gjenstår før den forrige vendingen, snu, strikk rett ut pinnen (husk å ta en maske løst av!), snu.
Fortsett slik til du har en maske igjen som det ikke har vært laget vending på, snu og strikk vrangt ut pinnen.

Begge sider:
Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 20cm fra vendingene
Bytt til det hvite garnet på en pinne fra retta.
Fortsett i rillestrikk til arbeidet måler 6 cm fra der hvor du byttet til hvit.
Fell av.
Bruk maskene som du tok løs av til å strikke sammen begge sider, slik at du får en fin kant.

_ _ _

Christmas Stocking made with short rows.