Strikkepinneetui

pinneetui

De andre i familien ble veldig glade når de hørte at vi laget et etui til pinnene. Har du også litt håndarbeidskaos på samvittigheten? Dette er lett å sy og lett å finne frem i. Se hvordan vi laget oss et strikkepinneetui.

pinneetui2

Alle pinnene pent på plass. Vi brukte to stoffbiter som var 45 x 66cm og en bit platevatt i samme størrelse. Ytterstoffet er kjøpt på Superbuzzy, innerstoffet er to gamle handlenett fra Søstrene Grene som vi sydde sammen.

Slik gjør du
Klipp til de tre firkantene. Det er ikke så nøye om det er akkurat samme størrelse som vårt, men tenk på at du skal ha plass til å brette oppe og nede slik at de blir lommer til strikkepinnene.

Legg platevatten på bordet. Legg det ene stoffet oppå, med retten opp. Legg det andre stoffet øverst, med retten ned.

pinneetui3

Sy rundt kanten, men spar en åpning til å vrenge gjennom på den ene kortsiden. Renklipp rundt kanten og klipp av hjørnene.

Vreng og stryk. Du kan jo bruke en av strikkepinnene som ligger der og slenger til å dytte hjørnene fint ut. Ikke sy igjen åpningen riktig enda. Nå ser mappa di omtrent ut som på bildet over.

pinneetui4

Lag en lite remse på samme måte. Vreng og sy en runde rundt kanten.

Den skal du bruke til å lukke etuiet med. Hvis du har tenkt å bruke trykknapp trenger du ikke gjøre noe mer med den foreløpig, men hvis du vil bruke vanlig knapp lager du et knappehull ytterst. Putt remsen inn i åpningen i firkanten og sy igjen.

Så bretter du inn ca 4 cm oppe, og 15 cm nede. Prøvebrett etuiet for å se hvor du vil ha hovedsømmene. (Der etuiet brettes) Vi har laget fire deler, fra venstre er de 15, 16, 17 og 17 cm brede. De er forskjellige slik at etuiet skal folde seg fint sammen. Vær nøyaktig her og fest godt med masse knappenåler! Disse fem sømmene (inndeling + sidesømmer) syr du over både bretten oppe og nede.

Så syr du alle smårommene. Da holder det å sy over bretten nede. Sy på knapp.

Kommentarer Skriv en kommentar

Svar

 • Monstermønster
  Monstermønster

  Takk for oppskrift! Lekkert stoff dere hadde brukt, stilig med store blomster. Mitt neste prosjekt er rundpinneoppbevaring, når man har ørti tusen og vil ha alle tusen med i mappa.

 • iden

  aiai, tusen takk... det blei jo riktig så stilig:) Den skal jeg absolutt prøve meg på når syfoten er klar for en liten dans!!!

 • pickles

  Takk, veldig kjekt å ha. Til rundpinner er det jo bare å lage større lommer, og gjerne beholde emballasjen de kom i, sånn at de kan ligge bunkevis i lommene.

 • Dilldall-Nina
  Dilldall-Nina

  Nok et inspirerende innlegg - og så deilkat framstilt. Dessuten veldig pedagogisk - hilsen en kunst- og håndverksfrøken ;). Jeg kjenner det klør i fingerene etter å sy et strikkepinne-etui nå!!!Jeg digger siden deres!!!!

 • Krusedull

  Innleggene deres er så fine at jeg nesten får vondt i magen! DIGGER både etuiet, muffinsene og lampeskjermen! Herlig stoff på etuiet! Klør etter å lage! Takk for at dere deler med oss! :D

 • pickles

  Takk ;)Pickles