Knits and prints | PicklesxMelilot

Vi besøkte sydronninga Mari Melilot hjemme på Eidsvoll for å se hvor mange komplette antrekk vi klarte å få til ved å kombinere strikk og søm. Håper vi kan inspirere deg til å lage mer av klærne dine selv.

Mari Melilot er kvinnen bak sømmerket Melilot. Ikke bare er hun verdens koseligste og lager skikkelig god lunsj; mest av alt er hun en utrolig dyktig designer. Få lager så enkle, fine og allsidige mønstre som Mari. Mønstrene hennes er populære, lette å forstå og inkluderende. – Mitt favorittplagg er helt klart Britt, sier Mari. Og Britt er selebuksa som har blitt en storfavoritt. Her viser Mari den sammen med statementplagget Bounjourbluse, og med luen fra Sporserien på toppen.

Britt kan både være tøff og feminin. Denne blomstrete varianten dåner vi av, og har kombinert med en genser som er rykende fersk av pinnene, en tynn variant av Årets kosegenser. Mari kaller forresten opp alle sine design etter venner, og vi tipper hun liker Britt ekstra godt.

Både vi og Mari er opptatt av å lage mye av våre egne klær selv, og ikke minst av å inspirere til å utvide bruken av klærne du alt eier. Nå når kulda kommer krypende trenger du ikke å pakke bort sommerkjolen. Du kan f eks bare ha den utenpå en deilig, lang ullkjole, her kjolen Tynn fra boken Strikk i dine farger. Og ta gjerne på flere lag. Hettehalsen fra serien Spor passer perfekt til dette antrekket. Kjolen er en hack av Maggi, som egentlig er en genser og mønster får du hos Melilot.no. Hvordan man lager en hack får du videoforklaring på på Instagramkontoen til Mari.

Sommerkjolen varer også lenger med en vest i myk ull utenpå. Den feminine Meadow Slipover Vest var som skapt for Elvane (som kjole).

Her viser Mari hvordan hun bruker kjolen Johanne sammen med både Kransen ribbegenser, Hals til deg og Leopardlue fra vårt tidligere samarbeid Ensemble. Hun har tatt igjen fargene i mønsteret på kjolen i plaggene hun har valgt til for en harmonisk og leken look.

Fikk du lyst til å plukke fram symaskina så ta en titt på Maris mange mønstre her.

Vi takker for oss etter en herlig dag på Eidsvoll og lover mye mer inspirasjon fra dagen på Instagram framover.