Hjemme hos / Getting cozy with @einkopptetakk

einkopptetakk_profil

Kristin Frøsland bor i Oslo og er for de fleste som strikker bedre kjent som @einkopptetakk. Hun klarer å få et lurvete garnnøste framstå en uslipt diamant på den populære profilen sin.

Kristin Frøsland lives in Oslo and is for Norwegian knitters better known as @einkopptetakk. She makes a shabby piece of scrap yarn look like a hundred dollars.

Fortell litt om deg selv
Eg er ei bygdejente frå sørlandet som har forvilla seg inn til hovedstaden, der eg har budd litt over to år (men eg saknar framleis sjølufta). Eg likar meg best når eg har strikketøyet i fanget, heimestrikk på, god te i koppen og masse inspirasjon og ljos rundt meg.

Tell us a bit about yourself
I am a country girl in the capital city (where I still miss the country side air). I like it best when I have my knitting in my lap, wear something home knitted, have some nice tea in my cup, lots of inspiration around and lots of light.


einkopptetakk_rosa

einkoppte_lilla

Fortell litt om hvor du helst strikker
Sofaen i stua er der eg strikkar mest, sidan eg lett har tilgang til garnlageret (som er stappa inn der det er plass..) Ellers er det utruleg fint å sitja på kafé med strikkevener eller på ein benk langs Akerselva når det er godt vêr.

Tell us a bit about where you like to knit
I mostly knit in the sofa at home, as I have full access to my stash. I also like knitting ith my friends in cafes or along Akerselva (a river in Oslo) when the weather allows it.

einkoppte_gronnrosagronn

einkoppte_hostjakke

einkopptetakk_frokenseiler

Hva er det fineste du har laget i vårt garn?
Det finaste trur eg faktisk må vera det nyaste plagget mitt – Varm vimpelgenser. Eg elskar det grafiske vimpelmønsteret på berestykket og hadde lyst til å prøva det nye Cozy-garnet. Den vart akkurat så fin og anvendeleg og varm som eg ville den skulle bli! Ellers er eg framleis forelska i fargen på Pickles<3Dagny-kjolen min.

What is the nicest thing you have made in our yarn?
It has to be my newest garment – The Warm Garland Sweater. I love the graphic pattern. It is just as nice and easy to wear as I imagined. Also I am still very much in love with my PicklesXDagny Dress.

einkoppte_brun

einkoppte_brun2

Hvilket Pickles-plagg har du/noen i familien brukt mest og hvorfor?
Eg strikka Luftig genser i grålilla Big fuzz til eldstesystra mi, og ho har brukt den så mykje! Trur det er fordi den er pynta og fuzzy, men lett å få til å funka til kvardags óg.

What Pickles garment have you or someone in your family worn the most and why?
I knitted the Airy Sweater in a greyish purple for my oldest sister. She has worn it to bits. I think it is because it is a bit dressed up and fuzzy but still easy to wear in everyday life.

einkoppte_luftiggenser

Hva er det som gjør strikking bra?
Så himla mykje. For meg er det lite som slår meistringa ein kjenner av å ha laga eit plagg ein elskar heilt sjølv! I tillegg kan strikking handla om alt frå fiber- og klesproduksjon til fletteteknikkar, passform og design. Ein går liksom aldri tom for nye ting å læra seg!

What makes knitting so nice?
So many reasons. For me nothing beats the feeling of creating a garment you love on your own. Also knitting contains everything from fiber and garment production to stitch patterns, fitting and design. You can never be fully taught.

einkoppte_gronngenser