Hjemme hos / Getting cozy with @pollywantsanothercracker

polly_profil

Sara Langvik Berge (@pollywantsanothercracker) er arkeolog, bor i Oslo og vi har fått være med henne «hjem». Vi synes hun tar bilder man blir glad av, skriver morsommme tekster og velger fine farger! Alle bilder @pollywantsanothercracker

Sara Langvik Berge (@pollywantsanothercracker) is an Oslo-based Archeologist. We’ve «visited» her to see where and what she knits. We think she takes cool photos and chooses great colors. All pics: @pollywantsanothercracker

Fortell litt om deg selv
Jeg har en tendens til å putte ting i poser. Det kan hende at det er en yrkesskade (arkeolog), men jeg stopper ikke bare ved en pose. Jeg putter gjerne ting i pose, som jeg putter oppi en ny pose, som jeg putter oppi enda en ny pose. Det er sånn jeg «rydder».

Tell us a bit about yourself
I put things into bags (perhaps as I’m so used to it from work). The thing is that I don’t tend to stop at one bag, I then out the bag into a different bag, which I put into a different bag. This is how I «tidy» things up.


polly_knithappens

Fortell litt om hvor du helst strikker
Ingen overraskelse at det er i sofaen hjemme, med Netflix på TV. Vi har nettopp oppholdt oss to uker i limbo mens vi ventet på ny sofa, og de ukene strikket jeg i yndlingsstolen min. Den er det dessverre ikke plass til i stua etter at den nye sofaen kom i hus, så nå har jeg kapret hjørneplassen i nysofaen.

Tell a bit about where you usually knit
No big surprise – the sofa at home. With NetFlix on. We’ve just been in a two week limbo situation where we had no sofa and my favorite chair came to the rescue. The new sofa has now arrived and I’m settled into the cozy corner f it.

polly_strikkested

Hva er det fineste du har laget i vårt garn?
To heklede babytepper i tretråds abuelita. De laget jeg før jeg kunne strikke (jeg kunne egentlig ikke hekle heller, men med tante Youtube er alt mulig), og de har vært mye brukt i vogner, senger, på picknick og som byggemateriale for telt- og hyttebygging i stua og på barnerom.

What’s the nicest thing you’ve made in our yarn?
Two crochet baby blankets in Abuelita 3-ply Merino. I made them before I knew how to knit and they’ve been treasured. We’ve been using them in the stroller, on the beds, for building huts and on picknicks.

polly_heklatepper

Hvilket Pickles-plagg har du/noen i familien brukt mest og hvorfor?
Min grønne og hvite vimpelponcho! Jeg elsker garnet (merino tweed), fargene og ikke minst det geometriske designet, men av praktiske årsaker kan den bare brukes når jeg skal ut på noe som ikke krever jakke utenpå eller på aktiviteter som ikke krever høye armløft. Ellers så har jeg store forventninger til picklesXdagny, som ikke er helt ferdig enda, den tror jeg blir fin!

What Pickles garments have you or anyone in your family worn the most and why?
My green and white Garland Poncho! I just love the yarn, the colors and the geometrical design. I wear it when I do not need a coat or don’t have to lift a great deal. I also have great expectations to the PicklesXDagny dress. It’s not done yet, but I think it’ll be nice eventually.

polly_poncho

polly_poncho4

polly_poncho3

polly_dagny

Hva er det som gjør strikking så bra?
Det gjør at jeg føler at jeg får gjort noe selv om jeg ser på TV. Og det at noen små nøster kan bli til en genser som kan varme små barnehagekropper gjennom en hel vinter, eller at man kan lage noe som kun finnes som en ide oppe i hodet, er jo egentlig trolldom! Denne tradisjonen er det verdt å ta vare på, synes jeg.

What makes knitting great?
I love the fact that I feel like I get something done although I watch telly. And the fact that a couple of small balls can keep a kid warm through a whole winter. I also like that I can create something that is just an idea in my head, it’s a bit magical! This tradition is well work keeping!


polly_bestefar

polly_merinotweed