Strikkepinneetui

pinneetui

De andre i familien ble veldig glade når de hørte at vi laget et etui til pinnene. Har du også litt håndarbeidskaos på samvittigheten? Dette er lett å sy og lett å finne frem i. Se hvordan vi laget oss et strikkepinneetui.

pinneetui2

Alle pinnene pent på plass. Vi brukte to stoffbiter som var 45 x 66cm og en bit platevatt i samme størrelse. Ytterstoffet er kjøpt på Superbuzzy, innerstoffet er to gamle handlenett fra Søstrene Grene som vi sydde sammen.

Slik gjør du
Klipp til de tre firkantene. Det er ikke så nøye om det er akkurat samme størrelse som vårt, men tenk på at du skal ha plass til å brette oppe og nede slik at de blir lommer til strikkepinnene.

Legg platevatten på bordet. Legg det ene stoffet oppå, med retten opp. Legg det andre stoffet øverst, med retten ned.

pinneetui3

Sy rundt kanten, men spar en åpning til å vrenge gjennom på den ene kortsiden. Renklipp rundt kanten og klipp av hjørnene.

Vreng og stryk. Du kan jo bruke en av strikkepinnene som ligger der og slenger til å dytte hjørnene fint ut. Ikke sy igjen åpningen riktig enda. Nå ser mappa di omtrent ut som på bildet over.

pinneetui4

Lag en lite remse på samme måte. Vreng og sy en runde rundt kanten.

Den skal du bruke til å lukke etuiet med. Hvis du har tenkt å bruke trykknapp trenger du ikke gjøre noe mer med den foreløpig, men hvis du vil bruke vanlig knapp lager du et knappehull ytterst. Putt remsen inn i åpningen i firkanten og sy igjen.

Så bretter du inn ca 4 cm oppe, og 15 cm nede. Prøvebrett etuiet for å se hvor du vil ha hovedsømmene. (Der etuiet brettes) Vi har laget fire deler, fra venstre er de 15, 16, 17 og 17 cm brede. De er forskjellige slik at etuiet skal folde seg fint sammen. Vær nøyaktig her og fest godt med masse knappenåler! Disse fem sømmene (inndeling + sidesømmer) syr du over både bretten oppe og nede.

Så syr du alle smårommene. Da holder det å sy over bretten nede. Sy på knapp.