Teknikksnakk: Intarsia

Strikkeverden er full av variasjon, og vi har hatt lyst til å lage en liten serie hvor vi trekker frem noen teknikker og tar en nærmere titt! Først ut i rekka er intarsia, en teknikk som kanskje er litt ny for mange, men som vi tror vi kommer til å se mer og mer av!

Intarsia kan på forsiden av strikketøyet ligne på flerfargestrikk, noe vi er godt kjent med fra tradisjonsstrikken her i Norge. Ser man på baksiden derimot ser man straks at det ikke er med noen tråder på baksiden! Det gjør at man kan strikke med samme farge over mange fler masker enn det som er vanlig i flerfargestrikk, uten av det blir stramt eller klumpete på grunn av de ekstra trådene. Ingen lange trådsprang og trådtvinning her nei!

Strikkehjelpen demonstrer intarsiastrikk

Vi har et knippe oppskrifter hvor vi benytter denne teknikken i arkivet vårt. Intarsia er perfekt til wow-faktorplaggene, for her kan man virkelig leke seg med farger og grafiske uttrykk.

I see your two colors – introgenseren!

I see your two colors
Denne genseren er en super introduksjon til intarsiastrikk, da man kun har to nøster å tenke på! Jo flere fargefelter, jo flere ting må man holde styr på, så her får man hjelp av det tofargede designet. At den er strikket i det nye, fantastisk myke garnet vårt Pickles Soft Fuzz skader jo heller ikke!

Garnpakke og oppskrift finner du her.

Mye Leo

Mye Leo
Leopardmønster altså, vi blir aldri lei. Denne varianten tar i bruk intarsia for å skape megaleopardprikker. Vi har i tillegg variert i strukturer for å skape enda større konstraster i fargefeltene.

Garnpakke og oppskrift finner du her.

Kokkojakke og -kåpe

Kokkojakke/kåpe
De store firkantende fargefeltene i Kokkojakke/kåpa gjør at det er oversiktelig å strikke, og den er en god introduksjon til intarsia da det kun brukes tre farger om gangen på mesteparten av jakken. Vi digger formen på den også, herlig oversized og strikket i det perfekte jakkegarnet Pickles Big Fuzz.

Garnpakke og oppskrift til jakken finner du her.
Garnpakke og oppskrift til jakken finner du her.

The Valley Cardigan

The Valley Cardigan
Vår gjestedesigner Laura Dalgaard har brukt intarsia i flere av oppskriftene i heftet hennes The Valley (du kan finne alle HER). Vi elsker denne cardiganen, og siden Laura har brukt hele 9 farger i sin kan man virkelig sette sammen sin egen variant i de fargene man liker.

Oppskrift og garnpakke finner du her.