Pickles Remix


I år blir vi 10 år og feirer på flere vis. Bestiller du i nettbutikken får du for eksempel med en folder med en gratis oppskrift og en rabattkode. Vi trekker hver måned en Månedens strikker som får garn til 1000,-, men gøyest av alt så langt er Pickles Remix. Her har vi invitert mange ulike strikkedesignere og strikkkeprofiler til å tolke et valgfritt mønster fra våre 10 år. Vi har prøvd å be designere og profiler som representerer ulike deler av strikkemiljøet, så følg med utover året for å se utrolig mange spennende bidrag.

Første pulje ut Tirill (@tjuvbekk), Simen (@traa.til), Ann Myhre (Pinneguri) og Warunee (@plystreknitwear), og vi synes de har gjort noen morsomme valg og tolket mønstrene for å gjøre dem sine egne.

Tjuvbekk har tatt den superpopulære høstjakken og gjort den vårlig!


Tirill Ilebekk Hansen / @tjuvbekk

Besøk Tirill: www.ravelry.com/designers/tirill-ilebekk

Tirill er flink med struktur og mønster med en moderne tvist. Hun lager spesielt fine ting til dame. Under kan du lese mer om Tirill og hennes prosess.

Da jeg startet å skrive oppskrifter i 2014 var det fordi jeg savnet strikkeoppskrifter som passet gutter over babystadiet. Med tiden har jeg gått mer og mer bort fra barneklær og designer nå nesten kun til voksen. Jeg er glad i struktur, uventa fargesammensetninger og fiberkombinasjoner. Også har jeg en forkjærlighet for strikkekjoler.

Strikkedesign er en hobby som har blitt til en bijobb. Det at jeg ikke må, men kan tillate meg å kun være styrt av lyst og inspirasjon tror jeg er avgjørende for at jeg trives så godt med det. Jeg har brukt mye tid på å finne mitt eget uttrykk, at det skal være lett å se at dette er noe jeg har laget. Jeg vil ikke ligne på noen.
Jeg lager stort sett kun plagg jeg selv vil gå i, det jeg savner i garderoben. Jeg har nylig sluttet i fast jobb og startet kommunikasjonsbyrå for meg selv. Planen er at jeg med det skal få mer tid til å leke med garn og nye ideer, så får vi se hvor det ender opp.
 
Hvilket design har du valgt?
Jeg har valgt å jobbe videre med klassikeren Høstjakke / Sommerjakke. Da jeg strikket den første gang tenkte jeg at det hadde vært fint med en kortere versjon til kontoret. Så det er det jeg har laget. Vårjakke strikkes på tynnere pinner, har nettere passform og egner seg supert til innebruk.
 
Beskriv prossessen din:
Vanligvis jobber jeg etter innfallsmetoden. Jeg blir inspirert av en farge, et bestemt garn, en fasong, et bilde eller av noe jeg ser på instagram, og så tegner det seg opp et plagg jeg er helt nødt til å lage. Jeg bruker mye tid på å finne riktig garntype og eventuell struktur. Deretter koser jeg meg lenge med konstruksjonsnerding. Når det viktigste er på plass, regner jeg ut starten på den størrelsen jeg vil strikke og setter i gang. Ofte endrer plagget seg underveis, men det ligner som regel på den opprinnelige ideen. Jeg lager ofte oppskrifter fra toppen og ned, og følelsen når jeg har strikket akkurat langt nok til å prøve plagget på og det sitter som planlagt er den aller beste. Så skal størrelser graderes og skrives ned, der kjører jeg old school med penn, papir og kalkulator. Teststrikk er neste punkt, der er jeg heldig og har fått hjelp av utrolig flinke folk. Helt til slutt er det foto og layout som må på plass før oppskriften er klar for nettbutikken.

Oppskriften kan du kjøpe her!
 

Noen kulere på påskeferie? Nikkers fra Traa.til!


Simen / @traa.til

Besøk Simen: https://www.ravelry.com/designers/traatil

Simen er både en av de få mennene som strikker, og er en stor inspirasjonskilde på Instagram. Han virker som verdens hyggeligste kar, og pøser ut både strikke- og garnkunnskap og tips og triks om planter. Her litt om Simens virksomhet og designprosess.

Jeg har lenge vært opptatt av redesign, også når det kommer til strikkeoppskrifter. Det er sjeldent jeg følger en oppskrift fra A – Å. Tenker ofte hvordan jeg kan bruke designet som utgangspunkt, men med noen justeringer og endringer for å få det til å passe meg, min stil, og min kropp, men med respekt for designet som utgangspunkt.
Men for ett år siden, i mars 2018 kom min første oppskrift. Et par votter. Ironisk nok misliker jeg å strikke votter…
 
Jeg driver mest på Instagram. Er også en del av @Strikkere på Instagram og Snapchat. Har et garnlager jeg sikkert ikke får brukt opp før tidens ende, men kjekt med ei litta garnbutikk i sin egen leilighet. Ellers er jeg opptatt av planter, og naturen inspirerer meg mye når det kommer til farger og uttrykk. For meg er det heller ikke så viktig om et design i utgangspunktet er laget for menn eller damer, det handler om den som bærer plagget!
Men foreløpig er det langt fra no AS på denna fronten. Design er per nå kun en hobby til hobbyen.
 
Hvilket design har du valgt?
Til dette konseptet har jeg valgt å redesigne Ny Bukse i Byen om til Ny Nikkers i Byen. Garn: Pickles Pure Wool i fargen Nykvernet
 
Beskriv prossessen din:
Jeg har lenge tenk at jeg hadde lyst på en strikka nikkers i ull, med lommer og snøring. Den skulle også være enkel, luftig og mellomtykk. Jeg strikket meg noen prøvelapper og endte opp med dobbel tråd og en strikkefasthet på 18/10. Fremgangsmåten fra originalen er beholdt, med noen justeringer i maskeantallet.
I livet er det glattstrikket brettekant med snorhull på innsiden. Brettekanten er strikket ned. Det er forhøyninger bak på oversiden av stumpen for bedre passform. Lommene er noe skråstilt. Nederst på nikkersbena er det brettekant tilsvarende den i livet, bare noe smalere. Her er det også snorhull på innsiden. Brettekanten her er også strikket ned.
Planen er også å trommeltove nikkersen noe slik at den setter seg bedre, og fibrene binder seg mer sammen slik at den blir noe mer varmeisolerende.
Men kanskje det også må komme passende nikkersstrømper nå da?

 


Loppisgensermønsteret har blitt utrolig fine votter i tre ulike varianter.

Ann Myhre / Pinneguri
Besøk Ann: https://www.ravelry.com/designers/pinneguri
Ann har vi liksom alltid visst om og beundret. Hun er glad i en tradisjonell innfallsvinkel, men drar inn farger og humor og nye impulser i sine design.

Her er hva Ann sier om remix-prosessen:

Den norske garnbutikken og internettfenomenet før det fantes noe som het internettfenomen, Pickles, spurte meg om jeg kunne mekke et mønster til deres 10 års jubileum. Uten sammenligning for øvrig, tenker jeg at vi, Pickles og Pinneguri, har hatt litt av den samme reisen. Fra små forhold og prøve seg fram, til kjempepopularitet og et merkevare verden over, fra en bitteliten krok i et bittelite land over de siste ti årene. Så dette er mitt lille bidrag. Du finner det på Ravelry, som du finner alle strikkeoppskriftene mine.

Mønsteret “Tre for prisen av én – som på loppis” gir deg tre forskjellige versjoner av en vott: En halvvante uten fingre, en vott med en topp som kan vrenges og festes på håndbaken hvis du trenger litt bedre grep om sykkelstyret, og vanlige votter – alle tre er inspirert av mønsteret Loppisgenseren til Pickles. 
Alle tre har såkalt amerikansk tommel, den enkleste av dem alle, og den som sitter best. Bare følg mønsteret så går det av seg sjøl.

Bruk rester av Merino Tweed, kos deg med å ta en tilfeldig farge ut av bunken med smånøster, legg til og strikk deg fram. Lettere får du det ikke.

Oppskrift finner du her

Praktisk løsning!


Det første forsøket, og slik kjolen ble.

Plystre / @plystreknitwear
Besøk Plystre: https://www.plystre.no/
Warunee fra Plystre er dronninga av strikketilbehør med sin kolleksjon av bager, poser og sekker spesielt laget til strikkere. Hun er dessuten helt fantastisk til å brodere, og et utrolig spennende tilskudd til strikkemiljøet. Vi spurte henne litt om hva hun driver med og hvordan hun har jobbet med Picles Remix.

Jeg begynte med strikkedesign da jeg gikk gravid med jente nr. 2, etter å ha oppdaget «strikkeinsta». Plystre startet opp som et barneklesmerke med ferdigstrikket plagg. Etterhvert ønsket jeg å kunne tilby strikkeoppskrifter til de samme plaggene også. De siste 2 årene har designene flyttet helt over til damestrikk.
 
Plystre er en strikketilbehørsbedrift, som holder til i Oslo. Vi lager stilrene og funksjonelle prosjekbagger-og sekker, som skal gjøre det enkelt for strikkeentusiaster å ha med seg strikketøyet mens man er på farten. 
 
Hvilket design har du valgt?
Jeg liker aller best å strikke enkle basisplagg, som har god passform. Valget falt derfor på Dagnykjolen.

Beskriv prossessen din:
Jeg valgte å strikke Dagnykjolen i Pickles Tweedy i en varm rustrød farge, en farge jeg syns passer året rundt. Jeg begynte å brodere på strikk i fjor sommer og har vært hektet siden, og visste at jeg måtte gjøre det på Dagnykjolen også. Jeg er glad i farger og blomster, og lurte først på om jeg skulle brodere noen enkle blomster på ermene. Skjønte fort at jeg heller ønsket noe mer iøyenfallende, og valgte å heller brodere på bærestykket med samme tråd som jeg strikket kjolen i. Etterhvert som jeg broderte så jeg at det ikke funket så godt. Jeg skisset opp et nytt mønster og valgte ut 3 hovedfarger av broderitråd, som jeg syns harmonerte med den rustrøde fargen. Så strikket jeg først ferdig kjolen og broderte på blomstermønsteret helt tilslutt. Om man har sett seg lei av et plagg i skapet, så er det veldig enkelt å gi plagget nytt liv ved å brodere noe fargerikt. 
Fantastisk broderi på PicklesxDagny og det nydelige strikketilbehøret til Plystre!