Funnet på insta: favoritter i Pickles Tweedy

Vi elsker tweedgarn, så mye faktisk at vi har to ulike typer i sortimentet! Den tykke av de to, Pickles Tweedy, er herlig, luftig, ullete ull og fargepaletten er full av høstete toner. Vi er veldig glade i dette garnet for seg selv, men elsker det sammen med en tråd Silk Mohair. Fint blir det uansett! Vi har dykket ned i Instragram og funnet frem noen Tweedyskatter vi blir inspirert av akkuratt nå!

Vil du ha mer inspirasjon? Bla blant alle Pickles Tweedy-innlegg på Instagram her.

@bregnestrikk (venstre) @strikkerina

Pickles Tweedy er fint til både liten og stor! Vi liker Tweedy godt fordi vi både kan bruke det til ytterplagg til mellomsesongene og inneplagg til vinteren. Her har @bregnestrikk (venstre) strikket en nydelig Lille Høstjakke. @strikkerina strikker hele tre Kjekkasgensere i et knippe av de lune Tweedyfargene, som her bare venter på ermer (ermene plukkes opp og strikket nedover, hurra for null montering!).

@procrastinice (venstre) og @egsastrikk

Tweedy så og si roper herlig høstgenser, og vi har flere favoritter i arkivet nettopp i Tweedy. Gretegenseren er godt eksempel, og her har @procrastinice (venstre) og @egsastrikk strikket hver sin genser å gå kjølige dager i møte med. For andre eksempler på høstete gensere i Tweedy, trykk her.

@amorknit (venstre) og @knitsandsmiles

Tweed gir et veldig særegent preg, litt rustikt og elegant samtidig. Med andre ord perfekt til klassiske røkejakker og cardiganer syns vi, for eksempel som @amorknit (ventre) sin Herrehøstjakke. Den kommer både til barn og voksen og går virkelig aldri av moten. Tweedy kan også kombineres med andre garntyper enn Silk Mohair, slik som @knitsandsmiles har gjort i sin Audreyjakke. Her er det strikket sammen med Big Fuzz for en varm og god jakke, så kan man jo vurde å strikke Audreyhatten til for å møte kulda med stil.

@idakateraas (venstre) og @bookplantcat

En av våre aller mest klassiske oppskriftserier er “Seilergenser”-serien, som med tiden både har kommet til stor og liten og i sommer, høst og vinterversjoner. Hvor den originale Frøken seilergenser er strikket i den tynne Pickles Merino Tweed, er Vinterseilergenser strikket i Tweedy slik som genserene til @idakateraas (venstre) og @bookplantcat (høyre). Like fin til alle!

Vi bruker Tweedy til mye forskjellig, ta en titt her for alle Tweedy-oppskrifter!