Hjemme hos: @martekartong // Getting cozy with: @martekartong

Denne dama strikker fort, er ikke redd for farger og har virkelig strikka såå mange fine Pickles-plagg! Men hvem er personen bak strikkepinnene? Vi har vært «hjemme hos» godeste @martekartong for å ta en liten prat!

This lady knits fast, is not afraid of colours and have knitted so many beautiful Pickles garments! But who is the person behind the knitting needles? We got «cozy with» the lovely @martekartong to have a chat!

Fortell litt om deg selv
Det er jeg som er Marte, jeg er 27 år og jobber som antikvar i Oslo. Jeg lærte å strikke av min flinke og tålmodige Besta da jeg var barn, men begynte for alvor å strikke når jeg oppdaga Pickles for sånn omtrent sju år sida. Da åpna det seg en ny verden (eller garderobe) av plagg som ga hjemmestrikk en ny betydning.

Tell us a little about yourself
I am Marte, I am 27 years old and work as an antiquarian in Oslo. I learnt how to knit by my talented and patient Besta (grandmother) when I was a child, but started up again for real when I discovered Pickles about seven years ago. A whole new world (or wardrobe) of garments that gave the word «handmade» a whole new meaning!

Fortell om hvor du helst strikker
Jeg liker å synke ned i sofaen med strikketøyet og radio eller lydbok i bakgrunnen etter en land dag, men det aller beste er å strikke sammen med andre. Da blir det lettere å komme seg gjennom kjedelig ensfargestrikk eller knekke en mønsterkode.

Tell us about where you prefer to knit
I like to sink into the sofa with my knitting and radio or an audio book on in the background, after a long day. But the best thing is to knit with other people. Then it becomes easier to get through boring one-colour knitting or to crack a difficult pattern.

Hva er det fineste du har laget i vårt garn?
Jeg blir veldig lett forelska i nye plagg, så min nye Bjellegenser i hvit Cozy og Oh-my-genser i Pickles Pure wool «daglilje» og Pickles Big fuzz «rumba» er noe av det fineste jeg har i garderoben. Det er så mange fine og helt spesielle plagg som har kommet i det siste og det gjør det ekstra stas både å klare å strikke dem og å bruke dem.

What’s the nicest thing you have made in our yarn?
I easily fall in love with new garments, so my new Bell Sweater in white Pickles Cozy and my Oh my sweater in Pickles Pure Wool «daylily» and Pickles Big Fuzz «rumba» are some of the nicest things I have in my wardrobe. There are so many new and unique kinds of clothing out lately and that makes it extra fun to be able to knit them and wear them.

Hvilket Pickles-plagg har du brukt mest og hvorfor?
Det jeg bruker mest er nok Klassisk genser og de to versjonene av Lett genser som jeg har. De oppskriftene er enkle å gjøre små forandringer og tilpasninger med. Ellers er PicklesXDagny-kjolen min mye i bruk når jeg skal pnte meg og jeg føler meg alltid så fin i den. Varm og fuzzy jakke skulle jeg ønske jeg brukte mer, den liker jeg veldig godt og er en perfekt kontorjakke.

What Pickles garment have you worn the most and why?
What I wear the most is probably Classic sweater and the two versions of Light sweater that I own. Those patterns are easy to tweak and adjust. I wear the Pickles<3Dagny dress a lot when I feel like dressing up and I always feel so good in it. I wish I wore my Warm and Fuzzy Coat more, as I really like it and it is perfect for the office.

Hva er det som gjør strikking så bra?
For meg er det mye mestringsfølelse og selvtillig i strikking, to ingredienser det er viktig å ha litt av i hverdagen. Også genererer strikking utrolig mye positiv oppmerksomhet!

What makes knitting so great?
To me it has a lot to do with the sense of achievement and self confidence I get when I knit, and these things are two important ingredients in everyday life. Knitting also generates an incredible amount of positive attention!

Hvem kunne du tenkte deg å være «hjemme hos» om du kunne?
Fargebruken til @sandrabacklin og @msoeyland er veldig inspirerende, så de vil jeg gjerne være hjemme hos.

Who would you like to «get cozy with» if you could?
I’m incredibly inspired by @sandrabacklin and @msoeyland and their use of colours, so I would chose them.