Ny sesong – ny hobby!

Vi strikkere elsker høsten. Nei forresten, vi eeeeeeeeelsker høsten. Endelig ull i lag på lag på kroppen, og ull på pinnene. Denne høsten tenker vi å få med oss et par nye i vår lille strikkeklubb. Tar du utfordringen og får med noen nye i din?

Er du nybegynner og vil lære å strikke? Eller vil du få noen hekta? Her er våre tips!


1. Ikke gå i skjerf-fella
Mange starter med skjerf, og skjerf kan jo være superfint på! Men IKKE gjør det! Det er kanskje det kjedeligste man kan strikke, og selv om man sikkert lærer litt rette og kanskje vrange masker, så er det ikke noe med et skjerf som tenner gnisten. Dessuten tar det altfor lang tid å strikke, det er ca like mye jobb som en genser.
På bildet: Bare blåbærsett


2. Det kan være lurt å starte lite
Lite er lurt. Da blir du nemlig ganske kjapt ferdig med første prosjekt, og mestringsføelsen kommer til å gi ny giv til andre, større prosjekter.
På bildet: Bare lue. Andre lure prosjekter: Verdens enkleste lue og hals, Dobbelt så lue, Pudderlue


3. Ingen er perfekte!
Selve sjarmen med hjemmestrikk er jo å vite at det er en maske feil her og der, eller en runde for mye her og der. Ingen ser det, og det gjør absolutt ingenting. Og om det synes, tenk på det som en skjønnhetsflekk!
På bildet: Selv proffene gjør feil. På denne genseren skulle fellinga gå midt i en boble, men @picklesheidi leste ikke sitt eget mønster nøye og felte mellom to bobler.

Andre anbefalte prosjekter til deg som er ny:


Danseren leggingser
Enkle og anvendelige. Disse strikkes rundt som to tuber. Til oppskriften


Noregenser
Bare rette masker. For deg som synes raglan høres skummelt ut. For- og bakstykke strikkes i ett og sys sammen i sidene. Ermene plukkes opp og strikkes fram og tilbake. Monteres under etterpå. Til oppskriften


Min første raglangenser
Raglan i sin enkleste form. Du starter i halsen og strikker nedover. Genseren kan prøves på underveis, og oppskriften kommer med detaljerte tegninger og link til videoer. Til oppskriften


Grunnleggende videoer
Vi har laget videoer på det du må kunne for å komme i gang: Opplegg, rett, vrang og avfelling. Til videoene

Få med flere i strikkeklubben, send denne artikkelen til neon som et lite spark (eller stikk med pinnen) bak!