Nyhet! Pickles Sommerull / Pickles Summer Wool


En nykommer erstatter en kjenning

I år gleder vi oss ekstra mye til sommer og sommerstrikk – vi introduserer nemlig et helt nytt garn! Pickles Sommerull er en blanding av 55% lammeull og 45% økologisk bomull, og er produsert av en av våre faste leverandører som har de mest fantastiske palettene. Vi har fått spesialtilpasset tykkelsen på garnet slik at det skal passe flest mulig av våre oppskrifter laget for (den utgående) Pickles Summer Wool. Dette 4-trådsgarnet oppleves litt tynnere, men gir samme strikkefasthet. Vi synes den utgående kvaliteten var bittelitt for tykk, og det er penere og mer brukandes til sommerstrikk med tynnere garn som gir luftig struktur.  Husk prøvelapp, og på oppskrifter med enkel tråd med pinne 5 og opp kan det være dette blir for tynt. Vi strikker opp gamle modeller fortløpende, og så langt har det gitt vakre og sommerlige resultater som passer mønsterene perfekt.

Introducing NEW Pickles Summer Wool, a 4-ply yarn specially made for us. The 55% lambs wool and 45% organic cotton blend is a summer dream come true for us up North. The yarn comes in 9 shades and will repace the old Pickles Summer Wool. The yarn appears slightly thinner, but knits up the same, just slightly airier, just right for summer!

En god blanding
At garnet er ørlite grann tynnere gjør det drøyere, men også at andelen ull har gått opp fra 30 til 55% sørger for et drøyere garn. Det er flere grunner til at vi ønsket oss større andel ull. For det første mister bomullsfibrene fort formen, og med over halvparten ull vil garnet holde på formen bedre enn det gamle. I tillegg er vi fryktelig glade i ull, og bruker selv mer enn gjerne tynne ullkvaliteter året rundt, så dette blir et perfekt sommergarn for nordisk klima. Siden vi jobber utelukkende med økologisk bomull viderefører vi selvsagt dette i nykommeren.

Bli kjent
Så da er gjenstår det bare å bli kjent med garnet. Vi introduserer ni nyanser i første omgang. Garnet er lett melert og helt fantastisk å strikke med. Det gir jevnte, luftige overflater, og vi gleder oss til å lage sommertopper og shortser og strikke en del av oppskriftene fra arktivet i Pickles Sommerull!

HER FINNER DU GARNET – 8 farger inne – 8 nye på bestilt!