Pickles Soft Fuzz – verdt ventinga!

I flere år har vi vært på utkikk etter et garn som er akkurat matt nok, akkurat tynt nok, akkurat mykt nok og akkurat pusete nok. Vi endte opp med å utvikle det selv for å få det til og sitte der det skulle. Og vi har ikke angra et sekund! Bli kjent med Pickles Soft Fuzz.

Endelig et tynt pusegarn!
Tidligere har vi kun hatt Pickles Silk Mohair om vi ville tilføre litt pus i tynne prosjekter. Selvsagt kan man legge Silk Mohair dobbel eller trippelt, men det blir dyrt og ganske varmt. Dessuten ønsket vi oss et mattere garn, uten silkeskinnet. Siden Pickles Soft Fuzz er nesten 50% ull blir det superdrøyt og faller penere enn rene alpakkakvaliteter som er børstet. 50 g nøstene er rause og store med hele 195 meter! Det tilsvarer løpelengden på flere av våre andre tynne garn, som Pickles Pure Wool og Pickles Merino Tweed.

Ta en titt på den vårlige paletten til Pickles Soft Fuzz her


Passer til mange eksisterene oppskrifter
Fordi det er såpass lik i tykkelse og løpelengde som garn nevnt over kan du med hell bruke Pickles Soft Fuzz til oppskrifter vi allerede har laget i dette garnet. Her er den superpopulære Ovenfra-og-ned-genseren i Pickles Soft Fuzz. Vi valgt å gå litt opp i pinnestørrelse, så modellen har blitt enda bredere enn den originale. Ønsker du den smalere kan du gå ned en halv-en pinnestørrelse.

Fint på varmere dager
Vi introduserer garnet i en harmonisk palett med vår i tankene. Vi har lagt til et par farger som frisker opp i tillegg til basisfarger, som vi vet mange ønsker seg. Garnet er like fint tettstrikket på pinne 3,5 som luftig på pinne 6, og vårlige, luftige plagg er allerede på pinnene! Se den fantastiske versjonen av ett av våre første mønstre under – Ville vesten.

Pickles Soft Fuzz + Pickles Tjukk Merino = Kjærlighet ved første blikk
Mens vi har ventet på at garnet skulle komme har vi kosa oss med ulike prosjekter for å teste det ut. Legger du det sammen med Pickles Tjukk Merino oppstår en blanding som er nær perfektsjon i våre øyne. Palettene til de to garntypene matcher dessuten utrolig bra. Pickles Soft Fuzz tilfører både pus, matthet og litt mer organisk form på maskene. Vi er solgt! Xoxogenser på bildet under kommer snart, og er strikket i denne komboen.

Ikke gå glipp av introduksjonestilbudet på garnet, gyldig til og med søndag 16.2.20 – KLIKK HER