The Katharine Knitwear Collection

Et av forrige århundrets største og modigste stilikoner har gitt inspirasjon til vår nye kolleksjon. I Katharine Hepburns ånd gir vi oss nytenkende ut på plagg du kanskje ikke har sett strikket før. Som en hvit skjorte og en herreinspirert dress.

Katharine ønsket som barn å være gutt, og det kan muligens forklare hennes maskulint inspirerte stil. Hennes mor var i tillegg suffragette, og Katharine Hepburn anses som en pioner når det gjelder langbukser for kvinner. Tatt i betraktning at hun var født i 1907 var stilen hennes helt unik. Hun framstår som en særdeles sterk og trygg kvinne, som ikke ønsket å ty til dådyrøyne eller andre søte gester for å opptre på menns premisser. Hennes kvinnelighet skjedde på hennes premisser, og vi er inspirert av både hennes stil og holdning.

Over: The Knitted Blazer, The Wide Pants og The White Shirt.


Kolleksjonen er designet slik at du kan strikke flere plagg og kombinere dem. Hepburns tidløse stil gir inspirasjon til varige plagg, og strikker du flere får du mange fine kombinasjoner – fra luftige topper til varme ytterplagg. The Wide Pants er inspirert av de karakteristisk dressbuksene hun brukte, med høyt liv, press og vide bukseben. Buksene er utrolig komfortable. De strikkes i kombinasjonen Pickles Soft Fuzz og Pickles Merino Tweed, samme kombinasjon som både The Knitted Blazer og også The 40’s Sweater (vist over).

Bilde: Wikipedia

Bilde: Universal Pictures fra filmen The Golden Pond

Bilde: AP

Katharine Hepburn var en drivende dyktig skuespiller, og holder fortsatt rekorden som mestvinnende kvinnelige skuespiller hva gjelder Oskarstatuetter. Både på skjermen og utenfor skjermen hadde hun en stil og utråling som har inspirert oss – både som ung, men kanskje i enda større grad som godt voksen og eldre kvinne. Hennes nøkkelplagg er ved siden av den herreinspirerte dressen og den hvite skjorten også en høyhalsetgenser med semihøy hals; en såkalt mock-neck. Vår versjon heter The Silhouette Sweater.

At Katahrine i tillegg strikket fant vi ut i researcharbeidet. Og det gjorde jo hele kolleksjonen desto mer relevant. The Vintage Blouse er inspirert av et bilde der hun sitter i skredderstilling og strikker iført en enkel mørk bluse. Blusa, blazeren og den hvite skjorta er alle listet som Ekspert i vanskelighetsnivå. Dette er fordi de kombinerer mange ulike teknikker, og har uvanlige konstruksjoner.

Tre av plaggene er merket som Øvet: The Convertible Bonnet (over), The 40-sweater og The Wide Pants. De siste tre plaggene er merket Litt øvet, og har mer vanlige konstuksjoner og ikke fullt så mange teknikker kombinert: The Silhouette Sweater, The Draped Top og The Silk Scarf (se under). Når det er sagt har vi laget videoinstruksjoner på alt det som er litt krevende og nytt, og også illustasjoner på de uvanlige konstruksjonene, så har du lyst på en utfordring så tror vi du får det til!

Alle plaggene har blitt strikket av designetestere for å kvalitetssikre dem, og vi har vært helt overveldet over den postitive responsen. Vi har fått så mange tilbakemeldinger fra strikkere som føler at de har blitt utfordret litt, men fått til å skape utrolig fine plagg med fine konstruksjoner, og lært masse nytt. Det har også vært målet med kolleksjonen – å skape noe for alle dere som har strikket raglangenser på raglangenser, og er klar for noe nytt og spennende, og akkurat passe utfordrende.


Selv om plaggene har tydelige vintage-vibber, har vi vært opptsatt av å skape en moderne og oppdatert kolleksjon, der passform og matierialvalg er tilpasset 2022. Det er ingen trange ermeåpninger, og plaggene har generelt en komfortabel passform. Vi har laget plaggene i størrelsene XS-XXXL, og alle tar litt tid å strikke, og det vet vi mange av dere setter pris på. Kos deg med strikketøyet! Skap din egen varige garderobe med The Katharine Knitwear Collection.

ALLE GARNPAKKER FÅR DU MED LANSERINGSRABATT DENNE UKA | -20%
(ut 30.1.22)

TIL KOLLEKSJONEN

Kilde: Wikipedia