Våre favoritter fra 2020

Det trengs ikke sies at 2020 har vært et merkelig år på mange måter, men er det noe som er sikkert er at det har vært et godt år for strikkingen! I året som har gått har vi strikket basisgensere som vi aldri blir lei av, utforsket nye teknikker og strukturer, lekt oss med flerfargestrikk og strikket sokker på helt nye måter. Vi fikk inn en ny garntype i sortimentet, og strikkelysten og derfor oppskriftene våre har i stor grad blitt inspirert av dette. Her er et tilbakeblikk på året som var!

Her finner du alle de nevnte favorittene på ett sted 🙂

Ovenfra og ned i Soft Fuzz

Ovenfra og ned i Soft Fuzz
Ovenfra og ned-genseren er helt klart en av disse basisgenserene som passer til alt, og for oss står den oss ekstra nære siden det var den aller første oppskriften vi fikk testet i det nye garnet Soft Fuzz etter at vi fikk det inn i sortimentet i starten av 2020. Perfekt myk, perfekt tykk, denne blir vi aldri lei.

XOXO-genser og vest

XOXO-genser (og vest)
Fra det enkle til det overdådige! XOXO er en fest av en genser (og vest!), hvor vi har kastet på alle våre favorittstrukturer. Både dotter og fletter i fleng gjør bærestykket på genseren til et smykke i seg selv, og sannelig har det ikke endt opp med å bli en av våre mest brukte gensere også. Garnkombinasjonen har i allefall vist seg å være superfin i bruk, samtidig som det nok er vår aller aller mykeste garnkombo.

I see your two colors

I see your two colors
Fra strukturfest til fargefest! Ta to favorittfarger og la dem gjøre hverandre enda bedre ved å kombinere dem med det grafiske designet i denne genseren! Dette er en super måte å lære teknikken intarsia da det kun er to farger å holde styr på, og vi elsker at det både er enkelt men festlig.

Årets kosegenser / Årets sommerjakke

4. Årets sommerjakke / Årets kosegenser:
Igjen, et år for strukturer! Årets sommerjakke og Kosegenser benytter samme teknikk som ser mye mer komplisert ut enn den er (men vi har også videoer på teknikken på @picklesoslo på instagram). Pickles Cozy og pinnenr 12 gjør disse til plagg som varmer godt på vinteren men er luftige nok til å slenges over ethvert antrekk hele året. Året har kanskje vært så som så, men Årets sommerjakke og kosegenser har vært en suksess i strikkegarderoben vår i det minste.

Genser på vift

Genser på vift
Denne romantiske genseren sprang også ut fra ideen om strukturer vi ikke har benyttet så mye tidligere, og resultatet ble en drøm av en genser! Vi ble minnet om hvor deilig og myk Pickles Økologisk bomull er og hvor godt det gjør seg i plagg (men vi ble så glade i genseren at vi måtte lage en vintervariant også til kaldere dager).

La humla suse jakke

La humla suse
Denne jakken er på en måte Pickles Soft Fuzz sin svenneprøve: her fikk vi virkelig testet det utrolig store spennet av pinnestørrelser som fungerer i dette garnet. Selve jakken er strikket på pinnenr 8 mm for et luftig og lett stoff, og kantene er strikket på 3,5 mm for kontrast i struktur. Til sammen utgjør det en jakke som er passe varm, passe tett og passe lett, og det er ofte de plaggene vi faller pladask for, igjen og igjen.

Dilla bomberjakke samstrikk

Dilla bomberjakke
2020 har vært et år hvor vi ikke har kunnet samles som før med strikk og drikk og strikkekafeer. Derfor synes vi det var fint å kunne samle en gjeng og ha samstrikk over nettet! Oppskriften ble sluppet i deler og på Instagram ble både tips, triks og fargekombinasjoner hyppisk delt og diskutert. Å kunne lage noe sammen er givende, ikke minst i år, og i en tid hvor mange kanskje har hatt ekstra tid til å rydde i skap og skuffer er det jo ikke dumt med et skikkelig restegarnsprosjekt i samme slengen. Vi er veldig glade for at så mange ville være med å strikke med oss!

Nordagenser i tykkere og tynnere variant

Nordagenser
2020 ble utvilsomt det store Norges- og bobilferieåret, og selv om Norge er vakkert er det ikke alltid like varmt. Bil, ferge og tog ga mye strikketid, og underveis ble blant annet Nordagenseren til. Et sånt perfekt hverdagsplagg med gjennomtenkte detaljer som viste seg å være den perfekte etter-et-kjølig bad-genseren. Den fine konstruksjonen med definerte skuldre ovenfra og ned med bestefarkrage ga mersmak, og da vi spurte dere om hva dere ønsket dere var det mange som ønsket seg en variant i Pickles Pure Wool. Det viste seg å være en slager, det også!

Ferdagenser

Ferdagenser
Pure Wool er manges favorittgarn; det er både anveldelig, lett og mykt. Men ikke minst er fargene helt fantastiske, og hva er vel en bedre anledning til å virkelig leke med fargene enn denne herlig grafiske, småretro Ferdagenseren? Den har nydelig raglan og er strikket fra toppen og ned med et ganske langt bærestykke, og vi syns det er fantastisk gøy å følge med på alle de fine versjonene som strikkes.

Spirally

Spirally
Noen ganger vet man bare med én gang at dette, dette blir en ny favoritt. Sånn var det litt da Spirally kom av pinnene. Her klaffer virkelig det meste, garnet (vårt aller mykeste), fargene, og ikke minst den nydelige rundfellingen som kombinerer både strukur og konstruksjon. Om det er en genser som virkelig gjør seg like godt som verdens mykeste kosegenser men også når man skal føle seg fin så er det denne.

What the mjuk sokk

What the sokk
Fra denne listen kunne man jo trodd at vi bare har strikket gensere i 2020, men vi har strikket mye annet altså (bare titt HER og HER for noen andre favoritter)! Det spøeste prosjektet vårt i år derimot må nok nesten bli ingen ringere enn What the sokk. For hvordan kan egentlig en lang tube bli noe som helst nyttig? Det er ikke vanskelig, og for oss (og en god del av dere, har vi inntrykket av) som gjerne somler i overkant med sokk nummer to, så er det jo genialt å strikke en haug i samme slengen. Vi har moret oss veldig med disse, og hvem skulle tro at det var sokker vi skulle få dilla på å strikke i 2020?

Hush joggedress

Hush kosedress
Og til slutt for å runde av. Om det er noe vi kunne ønske vi hadde strikket i januar og ikke først på tampen av året så må det bli Hush kosedress, for makan om ikke dette settet er som laget for året som har vært. Finnes det egentlig noe bedre enn å pakke seg inn i den mykeste, luftigste ulla enten om det er i sofaen for å binge Queen’s Gambit eller Tiger King, hjemmekontor eller under regntøyet i tidenes gråeste desember? Vi er glade for at vi i det minste får tilbragt hele romjula boende i denne, så skal man ikke se bort ifra at man nok får god bruk for den i året som kommer også.

Har i år vært et bra strikkeår? Tagg oss gjerne på instagram, vi elsker å se deres versjoner!