Hompetitt-muffins / Rocky Road Muffins

hompetitt_main

Mashmallows er veldig godt i kakao, og er en hit her i huset. Da må det jo være en sukess blandet i en sjokoladedeig, tenkte vi. Og ganske riktig. Varme, seige mashmallowsbiter lager store humper i de ferdige muffinsene, og selv om det vel strengt tatt er faste, anbefaler vi virkelig å prøve disse Hompetitt-muffinsene!

We just love mashmallos in our hot chocolate. What could possibly be better? Mixing it into a nice chocolate batter? Oh yes. The warm mashmallows make nice bumps in the muffins, and is just a treat. Make som Rocky Road Muffins!

Rocky road, eller hompetitt, som vi har valgt å kalle det, er beskrivende for humpene som lages når mashmellows puttes inn i for eksempel muffins og dekkes til med sjokolade. Liker du mashmellows og sjokolade, er det vel ikke så mye å lure på? Bare å finne fram ingrediensene.

Røre til ca 10 muffins

2 egg

1 dl sukker

1 dl skummet kulturmelk

1/2 dl olje

3 ss kakao

1 ts natron

3,5 dl mel

1 plate hakket kokesjokolade

8 store mashmellows delt i fire biter

Sett ovenen på 180 g. Rør egg og sukker lett. Bland i det tørre og det våte vekselsvis, og rør inn sjokoladebitene og mashmellowsbitene helt til slutt.

Fyll former 2/3 fulle. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter

Batter for 10 muffins

2 eggs

100 ml sugar

100 ml buttermilk

50 ml sunflower oil

3 tb cocoa

1 ts baking soda

350 ml flour

100 g chocolate chips

8 large mashmallows cut into 4

Preheat the oven to 350 degrees. Mix egg and sugar briefly. Mix in the rest of the ingredients. Put the mashmallows and the chocolate into the batter at the very end.
Fill the paper cups 2/3, and bake for 20-25 minutes.