Ny strikker? Se hit da vel!

Har plutselig alle venninne med strikketøyet på venninnekveld? Ser du med misunnelse på dem som drar frem strikkinga mens man venter på det forsinka toget? Strikket du et skjerf på skolen men ingenting siden, og vet ikke helt hvor du skal begynne igjen? Da er dette innlegget for deg!

Strikking har virkelig kommet for å bli, og det kan kanskje virke som om alle som strikker har strikket alltid. Sånn er det ikke alltid, og det er aldri for sent å lære! Blant våre 600 oppskrifter er det mange enkle prosjekter, og vi har samlet noen av våre favoritter her!

Visste du at du kan filtrere på vanskelighetsgrad i oppskriftsarkivet vårt? Klikk her for å se alt vi har merket som “nybegynner” !

Vi har også masse teknikkvideoer som viser alt fra å legge opp en maske til kompliserte mønstre.
Du finner Strikkehjelpen her.

Verdens enkleste hals og lue

Verdens enkleste lue og hals
I vinter ga vi ut to enkle oppskrifter, Verdens enkleste hals og lue, og lagde i den forbindelse et eget blogginnlegg om teknikkene brukt. Ta gjerne en titt på det her!

Mange tenker kanskje at det beste å starte med er skjerf, men i butikken i Markveien pleier vi sjeldent å anbefale skjerf til nye strikkere. Skjerf er jo så lange! Vi syns ihvertfall det er motiverende med litt mindre prosjekter, hvor man ser at det blir et ferdig produkt etter ikke så alt for lang strikketid!

TIL DEG håndleddvarmere

TIL DEG – håndleddvarmere og legginser
Strikking består først og fremst av to typer masker, rettmasker og vrangmasker. Disse to masketypene er derfor veldig kjekke å få inn i muskelminnet! Verdens enkleste lue og hals (over) består av disse to type maskene strikket annenhver, det samme er alle plaggene i serien “Til deg“. Spesielt er legginsene og håndleddsvarmerene enkle nybegynnerprosjekter!

Garnpakker og gratis oppskrifter finner du her.

Vinter-rullehalsen, virkelig superenkel og superfin!

Vinter-rullehals
Dette er nok utvilsomt den aller enkleste oppskriften på hele denne lista! Den er strikket rundt og rundt, kun med rettmasker! Enklere blir det virkelig ikke. Den er strikket i luksusgarnet Pickles Silk Mohair sammen med Pickles Tweedy, og ser mye fjongere ut enn den er vanskelig å strike!

Garnpakker og oppskrift finner du her.

Velkomstvotter
Om man vil øve seg på noe som ikke er så stort er jo babyting perfekt. Velkomstvottene er superenkle votter, uten tommel og andre litt mer kompliserte ting, og kan absolutt anbefales til nye strikkere! Man trenger også kun et eneste nøste Pickles Mjuk Merino til dem, og de er kjappstrikkede!

Garnpakker og oppskrift finner du her.

Noregenseren, i alle størrelser fra barn til voksen

Noregenseren
Å strikke gensere kan kanskje virke veldig komplisert, men det trenger ikke alltid å være det! Det er som regel akkuratt de samme teknikkene som man bruker på mindre ting. Noregenseren er en av våre aller enkleste genseroppskrifter, strikket på tjukke pinner, så det går ganske kjapt i tillegg. En genser alle kan strikke! På bildet er de strikket i håndfarget Pickles Big Fuzz, men vi har mange fine ensfargede å velge mellom også!

Garnpakker og oppskrift finner du her.