Strikk i dine farger!

En bok blir født
Tidlig i 2016 møtte vi Dagny for første gang. Vi hadde lyst til å finne på noe sammen med henne siden vi delte et engasjement for farger. Hun hadde nettopp tatt toget med kolleger til Stockholm og oppdaget at ALLE strikket unntatt henne, og hun ville gjerne gjenoppdage strikking. Dessuten var hun skikkelig opprørt over en bokkritikk av strikkebøker i Morgenbladet, noe som fyrte opp under strikkemotivasjonen. Det føltes som at vi hadde samme ideen i hodet alle tre. På minutter var ideen om PicklesxDagny født. Det å lage en kjole er i og for seg ikke noe hokus pokus, men Dagny utfordret hvordan vi tenkte rundt garn. Hun blåste i garnet, og så bare på fargene og hvordan de passet til ulike øyenfarger. Og slik ble det at kjolen ble strikket opp i all verdens kombinasjoner. I tillegg gjorde alle valgene i oppskriften dette til et plagg du lett kunne tilpasse din kropp og stil, og selve oppskriften var så enkel at selv nybegynnere kastet seg over pinnene.

I skrivende stund er det rundt 1500 innlegg på #picklesxdagny på Instagram, og det er en fargerik og utrolig inspirerende feed. Dette engasjementet inspirerte oss enormt, og vi tenkte at dette må jo bare bli noe mer. At neste steg ble en bok falt helt naturlig siden interessen var så stor rundt feltet farger du kler kombinert med strikking, og vi har brukt snart to år på å ferdigstille prosjektet. Det var vært en givende prosess, særlig fordi vi fikk med så mange strikkere fre hele Norge på å lage boken. Det har rett og slett vært en fest, og vi har satt så stor pris på å møte alle på veien!

I mai 2018 kom alle strikkere som hadde bidratt til boken sammen til et tre dager langt fotoopptak. Det var en fornøyelse å ta bilde av folk i alle fasonger, fra alle deler av landet og med ulik opprinnelse. Felles for alle var at de hadde strikket ett eller flere plagg selv, og at det var tilpasset dem både i farger og form. Og felles var også at alle var så blide og fornøyde. Vi tror Strikk i dine farger må være den blideste strikkeboka som finnes.

Sju oppskrifter – undelige variasjoner
Boka har overraskende få oppskrifter, tenker du kanskje. Her er det sju oppskrifter, men dette er bare ryggraden i plagget. Du kan velge og vrake i det uendelige i halstype, ermelengde, strikke alt fra crop top til fotsid kjole med samme oppskrift, for ikke å snakke om alt fra shorts til vide bukser. Vi har dekket alle nøkkelplagg en garderobe bør inneholde. Slik skal du enkelt kunne skape en varig garderobe i farger du kler. I boken kan du også lese om hvordan man skaper en kapselgarderobe, der du tar utgangspunkt i farger du kler, og plagg du trives i og bygger videre på disse. Om du lager en slik garderobe vil du i prinsippet ikke trenge så mange nye klær, for alle klærne matcher og kan brukes om hverandre og danne utrolig mange ulike antrekk. Her er noen smakebiter på hvordan de ulike oppskriftene kan varieres:


Dagny – kjolen som startet det hele.
Her kan du velge lengde, fra genser til fotsid kjole, og du kan gjøre bærestykket lengre enn på den opprinnelige kjolen for en mer avslappet look.


Bukse
Om du vil ha shorts, joggebukse, kulott, bukse med smale eller vide bein finner du alle disse variasjonene i boken. Du kan også velge høyt eller lavt liv og med eller uten lommer.


Cardigan
Denne oppskriften er tenkt til kjoler, skjørt og bukser med høyt liv, og finnes i en kort boleroversjon og en litt lengre. Variasjonen i denne oppskriften går mest på struktur, og du kan velge mellom striper, hull, dotter og fletter.

Skjørt
Skjørtet kan strikkes med blyant- eller tulipanform, med eller uten lommer. Du kan velge mellom mini, knelagt og maxiskjørt.

Tykk genser
Tykk genser kan strikkes med vanlig hals eller som en off-shoulder-variant. Her er garnvalget spennende, og gir utrolig mange kule kombinasjoner. Du kan velge lang eller kort genser, med eller uten flette.

Tykk jakke
Denne jakken kan bli alt fra en cardigan/bolero til finstasen til en avslappet jakke til å slenge utenpå ethvert antrekk. Garnkombinasjonene er uendelige, og du kan velge med eller uten lommer, ulike ermer, ulike avslutninger og med eller uten knapper.


Tynn
Litt rart med et plagg som heter tynn kanskje, men siden denne kan bli alt fra t-skjorte til maxikjole gikk vi for et navn som beskriver tykkelsen på plagget. Denne oppskriften har også variasjoner, og du kan strikke med vide eller vanlige ermer, med lang eller kort vrangbord, med eller uten innsvinget liv, og med enten høy hals, halvhøy hals eller vanlig hals.

Takk til Dagny, Cappelen Damm og alle dere fantastiske damer som har bidratt i løpet av prosessen! Vi gleder oss stort til fortsettelse på denne fargefesten! Husk å bruke #strikkidinefarger for å inspirere andre til å sette farge på hverdagen!

Her finner du alle garnpakkene til boka. Husk å sette deg inn i hvilke farger du kler. Garnpakkene kan kjøpes med eller uten bok. PDF følger ikke med, så du må ha boka for å kunne strikke oppskriften:)