Pepperkakemuffins / Gingerbread cupcakes

pepperkakemuffins_main
Når du først er gang med sju slag, kan du liksågodt smelle sammen denne raske røra med pepperkake og mandarinsmak – Pepperkakemuffins. Vi laget de i anledning at Aftenpostens besøk for å snakke med Pickles om jula. Takk til både hyggelig journalist og fotograf;) Les om oss i Aftenpostens lørdagsutgave. Vi gleder oss!

These cupcakes are super quick. You can put them together in no time, even in the x-mas rush. We made them as a Norwegian newspaper came to visit us to talk about x-mas. Enjoy some Gingerbread cupcakes.

Pepperkaker er godt. Muffins er godt. Ja, da kan det egentlig ikke gå feil…Perfekt førjulskos dersom du ikke er så sugen på tørre kakekjeks, men heller saftige nystekte muffins.

3 egg

1 dl brun farin

1 dl sukker

1 ts vaniljesukker

5 dl mel

1 ts bakepulver

1 ts kanel

1/2 ts kardemomme

1/2 ts malt nellik

1/2 ts ingefær

100 g smør, smeltet

Skallet av 1 clementin

Saften av 2 clementiner

Sett ovnen på 200 grader. Rør sammen egg og sukker.
Riv skallet på clementinen og ha det i røra. Tilsett clementinsaften.
Smelt smør. Bland de tørre ingrediensene sammen, og ha det i røra vekselsvis med smøret.
Ha røra i muffinsformer og stek midt i ovnen i ca 20 minutter. Pynt gjerne på pepperkakevis, med melis og nonstop.

Gingerbread is good. Cupcakes are good. And yes, they do work together.

3 eggs

100 ml brown sugar

100 ml sugar

1 ts vanilla sugar

500 ml flour

1 ts baking soda

1 ts cinnamon

1/2 ts cardamom

1/2 ts grinded cloves

1/2 ts ginger

100 g butter, melted

Zest from 1 clementine

Juice from 2 clementines

Put the oven on 200 degrees Celcius. Mix eggs and sugar. Grate the zest and add it to the batter. Add the juice. Melt the buter, and add the butter and the mixed dry ingredients into the batter. Fill paper bake cups. Bake for 20 minutes.

When they cool down, decorate them with some powdered sugar mixed with water and some smarties.