Rabarbramuffins uten like / Rhubarb muffins beyond

rabarbramuffins_mainStrikkeklubben Spook (selvfølgelig oppkalt etter Per, som lagde saker som denne) møtes en gang i uka, og sist gang vanket det rabarbramuffins. Det var såpass populært at vi oppforder alle andre strikkeklubber til å prøve det samme. Hvis du ikke har en strikkeklubb, så skaff deg en, og kall den gjerne Spook;) I kveld blir det ikke muffins, men snarere et lenge planlagt Pickles-verksted! Vi gleder oss, og poster sikkert resultatene i løpet av helgen. Men altså først, lag noen Rabarbramuffins uten like.

The Knitting Club Spook (named after the great Per Spook, fashion designer of the 80s who did some great knitting) meets up once a week. This week Rhubarb Cupcakes were served, and by the look of the empty trey, they were fairly popular. Make some for your Knitting Club, and if you don´t have one, you should get one;) Anyways, tonight Pickles is having a long planned for workshop. We´re looking forward to it, and will post the results soon! Enjoy some Rhubarb Cupcakes Beyond while you´re waiting!

Strikkeklubben Spook ble servert disse på siste møte, med svært stolt hell. Det var bare usle smuler å spore når alle pakket sammen pinnene sine. Skynd deg og smell sammen noen rabarbramuffins, for etter St Hans blir rabarbraen så sur at den ikke egner seg noe særlig.

Røre

5 dl mel

2 dl sukker

1 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

3 egg

2 dl melk

1/2 dl rapsolje

Fyll

En liten boks vaniljekrem, 1/2 liter

300 g vaniljekesam

Rabarbrablanding

3 store stilker rabarbra

1/2 dl sukker

1 ts vaniljesukker

2 ss potetmel

Topping

2 dl hakkede mandler

2 dl havregryn

100 g smelta smør

1/2 dl sukker

1/2 ts kanel

Slik gjør du det

Sett ovenen på 200 g

Bland de tørre ingrediensene til røra for seg, og de våte for seg. Bland det raskt sammen.

Bland kesamen og vaniljekremen sammen i en annen bolle.

Skjær opp rabarbraen på langs i tre deler, og kutt den ganske fint 1/2 -1 cm lange biter.
Ha den i en bolle og hell i sukker, vaniljesukker og potetmel. Bland sammen.

Bland alle ingrediense til toppingen i en siste bolle.

Bruk enten store eller små former, vi har prøvd begge deler, og det er mye mindre jobb og framfor alt søl med de store.

Ha i røre i bunnen av formene, ca 1 ss for de små, dobbelt for de store.
Legg en litt mindre posjon vaniljekremblanding oppå røra, og fordel utover i den grad du klarer.
Ha på en god ss rabarbrablanding, og avslutt med en liten dæsj topping.

Stek i ca 20 min, men sjekk med en pinne om de er ferdige. De skal gjerne bli litt gyllende oppå.
Be inn strikkeklubben din og belag deg på skryt;)

The Knitting Club Spook was served these delicious cupcake last time we met up. There were only a couple of crumbles left when they packed their needles for the night. So hurry up and make some lovely Rhubarb cupcakes beyond!

Batter

5 dl flour

2 dl sugar

1 ts vanilla sugar

2 ts baking soda

3 eggs

2 dl milk

1/5 dl oil, sunflower or other

Stuffing

5 dl custard

300 g vanilla quark

Rhubarb mixture

3 large stems of rhubarb

1/2 dl sugar

1 ts vanilla sugar

2 tbs potato flour

Topping

2 dl chopped almonds

2 dl oats

100 g melted butter

1/2 dl sugar

1/2 ts cinnamon

How to do it

Put the oven on 200 degrees celcius.
Mix the dry ingredients for the bater in one bowl and the other in another. Mix the two together.

Mix the custard and the quark in another bowl.

Cut the rhubarb in three along the long side. Chop it in 1/2 cm-1 cm thick pieces. Put it into a bowl and mix in the sugar, vanilla sugar and potato flour.

Mix all the ingredients for the topping in a final bowl.

Use small or large paper bake cups. We have tried both, and prefer the large ones, as it doesn´t get as messy as with the smaller ones.

Put 1 tbs batter in tthe bottom of the cup (for the small ones,double for the larger).
Put a bit less than 1 tbs custard/quark on top of the batter, before you lay a bit more than one tbs of rhubarb mixture on top. Finish off with soome topping.

Bake for abour 20 minutes. Make sure the cupcakes are golden and done inside before you take them out.

Sprinkle with powdered sugar and invite your friend over for your own Spook-session.